Serpentarium in nieuw kleedje

Het Serpentarium in Blankenberge kreeg een make-over. De inkom werd aangepakt, de shop kreeg een facelift en heel de educatie werd vernieuwd. Ook de collectieplanning loopt nu volledig conform de dierentuinwetgeving.

Zusje aan zee

Drie jaar geleden werd het Serpentarium het kleine zusje aan zee van ZOO Antwerpen en Planckendael. Sindsdien werd er hard gewerkt aan de integratie, en vandaag is die een feit. De nieuwe huisstijl, alle infoborden en het gloednieuwe inkompaviljoen stralen de link uit met de ZOO en Planckendael. Het Serpentarium kan ook rekenen op de wetenschappelijke expertise van de ZOO en Planckendael. Het redden van de top 500 amfibieën is een absolute prioriteit voor dierentuinen wereldwijd. Sinds enkele jaren verrichten onze wetenschappers hierbij baanbrekend wetenschappelijk werk. 

 

 

Giftige bewoners op ooghoogte

In het Serpentarium vind je, naast griezelige spinnen en insecten, een unieke verzameling reptielen en amfibieën. In totaal leven er nu een 250 dieren van om en bij de 100 verschillende soorten. Specialiteit van het huis zijn de gifslangen.

Maak kennis met een paar sterbewoners >>

In het Serpentarium kunnen de bezoekers de specimens uit woestijn en jungle bewonderen. Ook kinderen worden niet over het hoofd gezien: door vele ramen ook op kinderhoogte te plaatsen, kunnen ook zij een onderonsje hebben met onze bewoners.