KMDA beheert Serpentarium!

Het Serpentarium Blankenberge maakt sinds 2009 deel uit van de KMDA vzw die ook Planckendael, ZOO Antwerpen, Koningin Elisabethzaal en Natuurreservaat De Zegge beheert. Sindsdien kan het Serpentarium rekenen op de wetenschappelijke, toeristische en commerciële expertise van de ZOO en Planckendael en omgekeerd. Dezelfde vertrouwde mensen en medewerkers en de vertrouwde plek bleven behouden.

Het serpentarium is een all-weather attractie met 65 000 bezoekers per jaar en biedt een prachtige verzameling reptielen met o.m. kameleons, pijlgifkikkers, boomkikkers, wurgslangen, leguanen, skinken etc. Bovendien beschikt het Serpentarium ook over een zeer waardevolle vogelspinnen- en schorpioenencollectie. In het oog springende gasten zijn de roodoogkrokodilskinken en zwarte mamba’s. Alle terraria zijn computergestuurd qua licht, temperatuur en vochtigheid.

2008 was ook voor Zoo Antwerpen het internationale amfibiënjaar. Het redden van de top 500 amfibieën is een absolute prioriteit in de zoowereld. Sinds enkele jaren verricht ZOO Antwerpen hierbij baanbrekend wetenschappelijk werk. De Zoo wil zich bovendien steeds meer gaan toeleggen op de kweek van zeldzame en met uitsterven bedreigde soorten want volgens recent onderzoek is er van een kleine 10% nauwelijks geweten hoe ze te houden en ermee te kweken. De expertise van het Serpentarium kan dit proces alleen maar versnellen.